בתחום החינוך, מוטיבציה אינה רק מילה טרנדית; זוהי אבן הפינה של למידה אפקטיבית. כעמוד התווך הראשון של מודל המכ"מ (מוטיבציה, כישורים, מיינדסט) של למדנים, מוטיבציה היא, כמובן, נדבך מרכזי. זה הניצוץ שמצית את הרצון ללמוד ושומר על הלהבה בוערת לאורך כל המסע החינוכי. בפוסט זה נתעמק במהות המוטיבציה בלמידה, בוחן את תפקידה המכריע וכיצד ניתן לטפח ולשמר אותה.
מוטיבציה בלמידה יכולה להיות מסווגת באופן רחב לשני סוגים: פנימית וחיצונית. מוטיבציה פנימית מגיעה מתוך התלמיד – עניין אמיתי או תשוקה לנושא. מוטיבציה חיצונית, לעומת זאת, מונעת על ידי גורמים חיצוניים כמו תגמולים או הכרה. שניהם ממלאים תפקידים משמעותיים בתהליך הלמידה של התלמיד, ומשפיעים על מעורבותם, התמדה וחוויה חינוכית כוללת.
במודל המכ"מ, התפיסה ההוליסטית כמובן נשענת על אימוץ וטיפוח המוטיבציה הפנימית.
היא חשובה בדיוק כפי שחשובים שני היסודות האחרים במודל. מוטיבציה שזורה באופן הדוק עם המרכיבים האחרים של המודל – כישורים ומיינדסט. תלמיד בעל מוטיבציה נוטה יותר לפתח דפוס חשיבה של צמיחה ולחפש אסטרטגיות למידה יעילות. בלמדנים, אנו מבינים את הסינרגיה הזו ומתמקדים בטיפוח כל היבט כדי ליצור חוויה חינוכית מאוזנת ואפקטיבית.
"למדנים" ומוטיבציה
לשיטתנו, מוטיבציה היא בראש ובראשונה, לא משהו שיש לנו, אלא משהו שאנחנו עושים.
במילים פשוטות, מוטיבציה איננה מתת-אל. היא שריר שאפשר לפתח, ממש כמו המוח שלנו.
כחלק מהרצון שלנו להגשים מוטיבציה פנימית, פיתחנו נוסחה שמסייעת לכל הורה להעריך ולפקח על רמת המוטיבציה של ילדיו (עוד על כך בהמשך).
לסיכום, אי אפשר להפריז בהשפעה של מוטיבציה פנימית על תוצאות הלמידה.
אנו בלמדנים מחויבים לטפח מרכיב חיוני זה בכל תלמיד. וכהורים מעורבים, גם עליכם לעשות כן. אנו מזמינים אתכם להמשיך ולחקור את מקורות הידע והתוכניות שלנו, שנועדו להגביר את המוטיבציה, ולסלול את הדרך למסע למידה פורה ומהנה.